Nogometni klub je v svojih štirideset letih doživljal burne in zanimive čase, od velikih uspehov do padcev, pa spet nazaj k uspehom je vodila nogometna pot ob Savi, v dolini pod Jančami. Nogometaši so znali ceniti delo, prizadevnost, te igralce je vedno krasila neverjetna zagrizenost in trma.

Koliko igralcev je teptalo travo najprej na starem igrišču, kasneje po ureditvi novega športnega parka pa na novem igrišču, ki po svoji legi sodi med lepše v Sloveniji, ne ve natančno nihče, a prav gotovo več kot 350.

Menjavali so se igralci, menjavali so se trenerji in menjavali so se upravni odbori in predsedniki.

V obdobju med 1958 in 2008 so NK Enotnost Jevnica vodili:

Slavko Mohar, Edvard Zupančič, Jože Kovič, Slavko Upelj, Jože Godec, Jože Godec st., Janez Kukovica, Jože Godec ml., Marko Godec, Slavko Rokavec, Jani Cerar, Jože Bokal, Matjaž Kranjec, Marjan Rupnik in Ciril Peterca.

Trenerji so se pogosto menjavali, in je težko vse našteti. Kar je znanih so bili: Slavko Mohar, Alojz Kokalj, Valter Šinkovec, Šubara, Avdič, Ivan Pavlica, Marko Godec, Jure Sajovic, Matjaž Kranjec, Marjan Babšek, Boris Primožič, Marjan Rupnik, Marjan Medved, Zvone Sajovic, Emil Colarič in Tomaž Upelj.

Poleg omenjenih je treba omeniti še nekatere, ki so tudi dali svoj prispevek. To so bili sekretarji, tehnični vodje, trenerji, delegati, itd., brez katerih bi bilo težko reševati vse probleme, ki so se pojavljali, vendar niso nikjer omenjeni. Žal bo verjetno šel kdo v pozabo.

Prva tekma na domačem igrišču je bila odigrana leta 1959 z Jadranom iz Črnuč.

Jevnica je igrala v Ljubljanski nogometni podzvezi, od leta 1976 v zasavski ligi, kasneje spet v medobčinski nogometni ligi Ljubljana. Na začetku so bili uspehi skromni in je trajalo kar nekaj časa, da so se pokazali boljši rezultati.

Lepo je, če deliš:

O Avtorju

Pusti sporočilo

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.